Medea vina

Tražite istinski izričaj Istre? Za nas je to Medea.

Ovaj naš brend je tijekom godina postao sinonim za svježa i pitka istarska vina, kako od lokalnih, tako i od međunarodnih sorti. Medea naprosto daje jako puno.

Smješteni u Vodnjanu, obrađujemo 60 hektara u blizini Pule i Medulina. Nedaleko od obale, vinogradi su smješteni u toploj, mediteranskoj klimi, s prosječnih, pomalo nevjerojatnih 2400 sunčanih sati godišnje.

U Medea vinima su zastupljene sorte koje odražavaju lokalni terroir, ali i one međunarodne koje ovdje dobro uspijevaju: malvazija istarska i merlot, potom chardonnay, cabernet sauvignon i teran. Loza je zasađena na crvenoj zemlji (crvenici ili terra rossi), vrlo pogodnoj za vinograde, prije svega zbog mogućnosti lakog upijanja i zadržavanja vode što omogućuje opstanak tijekom suhih ljetnih perioda. Svo grožđe dolazi iz vinarijinih vlastitih vinograda, čime je omogućena maksimalna kontrola i upravljanje kvalitetom.

Uz Medeu se opuštaju kako već iskusni ljubitelji, tako i oni koji tek ulaze u svijet vina. Volimo ju neobavezno piti nakon dugog radnog dana!