Punta Greca

Iz jednog od najspektakularnijih vinograda Hrvatske dolazi – veliko vino!

Proizvedena u ograničenim količinama, i s praktički grand cru pozicije, Punta Greca je jedno od vodećih hrvatskih crvenih vina i perjanica vinarije Medea. 

Kako bi se u potpunosti razumjelo Punta Grecu, nužno je vidjeti njenu lokaciju. Riječ je o položaju kao stvorenom za vrhunsko vino. Vinograd veličine 3,4 hektara smješten je pored Ližnjana, na spektakularnom rtu Punta Grkova na Marleri. Vinograd je ovdje okružen morem sa svoje tri strane. Riječ je ujedno i o najjužnijem vinogradu Istre. Jako nam se to sviđa! 

Punta Greca se ne proizvodi u svakom godištu. Vremenski uvjeti nažalost to ne dopuštaju te su ponekad i vrlo ekstremni za vinograde. Loza je ovdje izravno izložena vjetrovima, posolici i cjelodnevnom suncu. No, upravo je zato riječ o posebnom vinogradu i posebnom vinu. 

Inače, malo je poznato da ovaj dio svijeta više od stoljeća i pol njeguje merlot. Naš merlot Punta Greca je odležavan u drvu 18 do 24 mjeseci, a potom punjen u burgundijske butelje bez filtracije. Svaka je boca numerirana. 

Punta Greca je izuzetno vino terroira, jedinstvene kompozicije tla, crvenice i pijeska s vrlo izraženim sastavom gline.

Ponosni smo ponuditi ove ograničene butelje.