O prodajnom mjestu

NAZIV FIRME I SJEDIŠTE:
TERRA ENO OLEA d.o.o.
Adresa: Željeznička ulica -Via della Ferrovia 15
Tel: +385 52 543 519
E-mail: shop@byistria.com
OIB: 40427101841
IBAN : HR7924070001118034987,OTP banka

WINE AND OLIVE OIL SHOP BYISTRIA
Adresa: Željeznička 15, 52215, Vodnjan
Tel: + 385 52 512 020
E-mail: shop@byistria.com
Radno vrijeme: PON-PET: 08:00 - 16:00, SUB: 08:00 - 13:00 h.
Nedjeljom i državnim praznicima ne radimo.

Byistria shop predstavlja tradicionalno, održivo i 100% istarsko. S juga Istre na Vaš stol!

Trgovina koja prodaje vina i maslinova ulja.

Cijene navedene u ovom online dućanu su maloprodajne te su izražene s uključenim porezom na dodanu vrijednost i povratnom naknadom 0,50kn kod artikala kod kojih se ona obračunava, sukladno važećim propisima.

Cijene su izražene u eurima (EUR).

Cijene i ponuđeni uvjeti kupnje u online dućanu i našem shopu se mogu razlikovati.

Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu, a Terra Eno Olea d.o.o.zadržava pravo promjene cijena u bilo kojem trenutku.

Načini plaćanja

Moguća su sljedeća plaćanja:
Plaćanje kreditnim karticama - u našoj trgovini moguće je platiti kreditnim karticama kao što su: Visa, MasterCard i Maestro.

Plaćanje iznosa virmanom - po primitku narudžbe, ponuda će biti poslana na vašu e-adresu s podacima o ukupnom iznosu i broju našeg bankovnog računa (IBAN).

Označeni iznos mora se uplatiti na naš račun kako bismo vam mogli poslati proizvode koje ste naručili.

Načini dostave

Narudžbe zaprimljene do 12h ukoliko je kupljena roba na raspolaganju, otpremamo naredni dan a ostale slijedećeg radnog dana ili odmah nakon što je kupljena roba raspoloživa.

Dostava se vrši tijekom nekoliko dana (ovisno o mjestu i / ili stanju isporuke). Dostava se vrši metodom od vrata do vrata na svaku adresu.

Cijena dostave automatski se izračunava na stranici "Košarica". Cijena varira ovisno o težini paketa i mjestu ili zemlji isporuke.

Ako kupac ne dobije paket, mora, što je prije moguće, obavijestiti prodavatelja koji će poduzeti potrebne mjere da ga pronađe i / ili pošalje drugi.

Kupnjom se kupac slaže s davanjem broja mobitela ili telefona koji će biti stavljen na paket, samo da bi olakšao i ubrzao dostavu.

Isporuka i ambalaža

Naručeni proizvodi pakiraju se u specijalnu ambalažu, na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.. Dostava proizvoda moguća je u Hrvatskoj i 22 zemlje EU i regije. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (djelatnicima tvrtke koja vrši dostavu). Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave. Svaka pošiljka prilikom dostave je osigurana. Svaki klijent će dobiti status o svojoj pošiljci na mobitel, zato je važno da isti navedu broj mobitela prilikom narudžbe pošiljke.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

Dobna ograničenja vezana uz alkohol i alkoholna pića

Zabranjena je prodaja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina. Svaki Kupac dužan je na upit dostavljača predočiti dokument kojim dokazuje svoju punoljetnost.

Kupac prilikom dolaska na stranice online dućana potvrđuje svoju punoljetnost.

Prigovori kupaca

U skladu sa Zakonom o zaštiti kupca, kupac ima puno pravo žalbe. Prigovor se smatra valjanim ako odgovara na uvjete prigovora u skladu sa obveznim zakonom i zakonom o zaštiti potrošača. Kupac je dužan isporučiti sve proizvode prodavaču u periodu i na prethodno dogovorenoj adresi. Prodavatelj je dužan oštećeni proizvod zamijeniti ili kupcu vratiti u cijelosti uplaćen iznos u roku od 14 dana od primitka reklamacije.

Sve prigovore prihvaćat ćemo na e-mail adresu reklamacije@byistria.com

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu.

CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Izjava o pretvorbi

Sva plaćanja vršit će se u eurima. Iznos za koji će se naplatiti vaš račun kreditne kartice je u valuti euro prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke.

Tijekom punjenja kreditne kartice, isti iznos pretvara se u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike u odnosu na izvornu cijenu navedenu na našoj web stranici.

Način zaštite osobnih podataka

Terra Eno Olea d.o.o. poduzima sve potrebne mjere opreza kako bismo osigurali zaštitu svih osobnih podataka na našoj web stranici. Povjerljivi podaci zaštićeni su i na mreži i izvan nje. Ako naši obrasci zahtijevaju povjerljive podatke, oni će biti šifrirani preglednicima sigurnosnog protokola (tzv. SSL) kao što su Internet Explorer, Google Chrome ili Firefox s ikonom lokota označava da je stranica u stvari zaštićena. Ako je lokot na ikoni zatvoren, stranica je zaštićena. Koristimo šifriranu SSl metodu kako bismo vam zajamčili maksimalnu sigurnost i maksimalnu zaštitu vaših osobnih podataka čak i izvan mreže. Pristup osobnim podacima naših kupaca je ograničen. Pristup strogo osobnim podacima imaju samo zaposlenici kojima su ti podaci potrebni za obavljanje određene usluge. Svi djelatnici Terra Eno Olea d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje osobnih podataka

Byistria shop obvezuje se jamčiti sigurnost osobnih podataka svim kupcima, prikupljajući samo minimalno potrebno među osobnim podacima kupaca, i samo obavljati podatke koji su strogo neophodni. Predani smo informiranju svih naših kupaca o načinu korištenja njihovih prikupljenih podataka, a kupcima uvijek dajemo slobodan izbor o korištenju njihovih podataka, uključujući i izbor hoće li koristiti svoje ime za marketinške kampanje. Svi ovi podaci o kupcima bit će strogo zaštićeni i bit će dostupni samo zaposlenicima kojima su ti podaci strogo potrebni za obavljanje određenih usluga. Svi zaposlenici i partneri s kojima surađujemo odgovorni su za održavanje politike privatnosti.

Registracija

Da biste kupili ili poslali upit na našoj web stranici, kupac može biti registriran ili obaviti kupnju kao gost. Kod obje kupnje od kupca će se tražiti kontakt podaci (poput imena i adrese e-pošte i broja mobitela zbog dostavne službe). Ovi se podaci koriste za kontakt s kupcem u slučaju određenih pitanja na našoj web stranici. Nadalje, uneseni osobni podaci osigurat će apsolutnu privatnost zahvaljujući mogućnosti unosa i / ili promjene svih podataka.

Obavijest o promjeni

U slučaju da se odlučimo promijeniti naš način politike privatnosti, bit ćete ažurirani i obaviješteni u stvarnom vremenu na našoj web stranici. Kupci će uvijek biti obaviješteni o svim podacima koje prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim uvjetima. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo koristiti osobne podatke naših kupaca na drugačiji način od onoga koji je unaprijed određen u vrijeme kada smo ih dali, svi će kupci biti obaviješteni o promjeni u pitanju e-poštom. Kupci će dobiti priliku odlučiti hoćemo li njihove podatke koristiti na ove nove načine. Podaci će se uvijek koristiti u skladu s propisom utvrđenim u vrijeme prikupljanja podataka.

Jednostrani raskid ugovora

Korisnik/Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

  • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena, ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, a bila je otpečaćena nakon dostave,
  • ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
  • ako je predmet ugovora proizvod ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora,
  • ako je predmet ugovora proizvod koja je izrađen po specifikaciji Kupca ili koji je jasno prilagođen Kupcu,
  • ako je predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja.
  • Ako je prilikom utvrđivanja neispravnosti proizvoda konzumirano više od pola proizvoda.

Da bi Korisnik/Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Terra Eno Olea d.o.o.. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Terra Eno Olea, Željeznička ulica-Via della Ferrovia 15,Vodnjan) ili elektroničkom poštom na shop @byistria.com u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi niže Korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Terra Eno Olea d.o.o. bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako Korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dan zaprimanja. Povrat sredstava bit će izvršen na isti način na koji je Korisnik izvršio uplatu.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Terra Eno Olea d.o.o.,Željeznička ulica-Via della Ferrovia 15, Vodnjan bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe Korisnik snosi sam.

Korisnik je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju Korisnik će biti obaviješten o iznosu za koji će povrat biti umanjen.

Ako je na zahtjev Korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, Korisnik je dužan platiti Terra Eno Olea d.o.o. iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je Korisnik obavijestio Terra Eno Olea d.o.o o jednostranom raskidu Ugovora.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći u Zakonu o zaštiti potrošača.

Povrat sredstava

Ukoliko se slučajno dogodi da robu koju je Kupac već platio iz nekog razloga (opisano pod Dostava) trenutno nemamo na lageru, izvršit ćemo povrat sredstava u roku do dva radna dana. Po potrebi ćemo i kontaktirati Kupca radi provjere želi li primiti djelomičnu isporuku ostatka narudžbe.

Reklamacije/Prigovori

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac ima pravo na reklamaciju. Reklamacija se smatra valjanom ako odgovora uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Kupac je dužan prodavatelju vratiti proizvod u dogovorenom roku na dogovorenu adresu. Prodavatelj je dužan u roku 14 dana od primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

Sve reklamacije zaprimaju se na email adresu reklamacije@byistria.com

Sve eventualne prigovore molimo uputite pismenim putem bilo poštom, bilo e-poštom na kontakte i adresu navedenu pod Kontakt, te ćemo na iste u najkraćem mogućem roku odgovoriti.

Molimo Vas da robu pregledate prilikom preuzimanja jer naknadne reklamacije nećemo moći uvažiti.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni kontaktirati nas.

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da, ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Kolačići

Ove stranice www.byistria.com koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti Kupčev internet preglednik (browser), a samim time i Kupca, te tako omogući kupnju.

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na Vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

Kolačić je dio informacija spremljenih na Vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Kako ih onemogućiti?

Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.