Montiron

Ako je Medea onaj istinski izraz Istre, Montironom želimo pokazati puni potencijal malvazije istarske!

Montiron dolazi s izuzetnim pedigreom. Iz vinograda starih gotovo 50 godina, smještenih na samom jugu poluotoka, vinarija Medea donosi priču koja nas uči da je malvazija itekako fit za odležavanje. 

Ovdje je riječ o grand cru poziciji vinograda u blizini Šišana. Zasađena loza, gustoće tek oko tri tisuće loza po hektaru, starog je biotipa. Ona ovdje raste na crvenici bogatog slojevitog kamena, dajući vinu prepoznatljivu mineralnost kroz optimalnu zrelost grožđa. Idealni klimatski uvjeti, kojima dominiraju sunčani sati tijekom gotovo čitavog dana i velika prozračenost vinograda, daju osnovu strukturiranog vina.  

Montiron zadržava svježinu i pitkost mladih malvazija, ali i pruža ozbiljnost onih dugo odležanih. On daje najbolje od oba svijeta. Dijelom je to rezultat starosti vinograda, dijelom odležavanjem u barrique bačvama. A dijelom i činjenicom da je svaki grozd ručno bran i obrađen!  

Zaista je riječ o vinu koje utire put mnogima u Istri. 

Montiron je naša bijela perjanica, redoviti favorit hrvatskih sommeliera i onih koji od malvazije traže “ozbiljnije” lice.